B2B

Get to know our B2B-activities and services.

Populaire fietsroutes

×
uitsnede maarten noorwegen
Van Gogh Fietsroute (Nld)

Het leven van Vincent van Gogh in het Brabantse was aanleiding voor het uitzetten van een thematische route langs plaatsen waar de schilder heeft gewoond en gewerkt. Fietsers kunnen kiezen uit vijf unieke routes die je in een dag kunt afleggen, of een grote ronde van in totaal 335 km. Op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht is de Van Gogh Fietsroute uitgeroepen tot Europese Fietsroute van het Jaar 2016.

La Vélo Francette (Fra)

De Fietsroute van het Jaar 2017 mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Het traject loopt van Ouistreham in Normandië naar La Rochelle aan de Franse zuidwestkust. Voor het grootste deel rij je over voies vertes, autovrije paden over voormalige spoorlijnen en oude jaagpaden langs rivieren en kanalen.

Zuiderzeeroute (Nld)

Misschien wel de mooiste fietsroute (400 km) van Nederland, langs de oevers van de voormalige Zuiderzee. De historische plaatsen waar je doorheen fietst herinneren aan de tijd dat het water van het huidige IJsselmeer zout was en de Zuiderzee belangrijk was voor handel en visserij.

Donau Radweg (Dui, Oos, Hon)

Een topper die natuurlijk niet mag ontbreken op dit lijstje. De route langs de Donau voert door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije en is 1.500 km lang. Mooie uitzichten over de rivier en pittoreske stadjes bepalen het beeld van de Donauroute.

Elbe Radweg (Dui, Tsj)

Ook het fietsen langs de Elbe is populair. De rivier ontspringt in Tsjechië en mondt na zo’n 1217 kilometer uit in de Waddenzee, niet ver van Hamburg (D).  Fietsen langs de Elbe is uitermate relaxt, er is niet veel hoogteverschil en 80% van de route loopt over geasfalteerde fietspaden. Daardoor is er alle tijd om te genieten van de uitzichten en de sfeer te proeven in de dorpen en steden langs de route.

Ruhrtal Radweg (Dui)

Deze Radweg brengt je een mix van natuur, historische binnensteden en indrukwekkende overblijfselen van het industriële tijdperk als schachttorens en hoogovens. Vanuit het Sauerland fiets je naar het Ruhrgebied, een tocht van 230 kilometer over overwegend autovrije wegen.

Weser Radweg (Dui)

Al fietsend langs deze rivier doorkruis je zes verschillende regio’s in Duitsland: In het Weserbergland liggen burchten en kastelen op je te wachten. Veengebieden, dorpjes en boerderijen bepalen het beeld van de Noord-Duitse Laagvlakte. Uiteraard: Hanzestad Bremen en Bremerhaven met het scheepsvaartmuseum mag je niet links laten liggen. Na 515 vlakke kilometers bereik je eindpunt Cuxhaven.

Ostseeküsten Radweg (Dui)

Vanaf Flensburg door de kustgebieden van de Oostzee naar Ahlbeck/Usedom, een tocht van maar liefst 1.095 km. Ook de eilanden Fehmarn en Rügen, met z’n befaamde krijtrotsen, staan op het programma. Breng zeker ook een bezoekje aan de Hanzesteden Wismar en Stralsund.

Rhein Radweg (Zwi, Dui, Fra, Nld)

Ook de Rijn heeft natuurlijk haar fietsroute, die je kennis laat maken met de rijke cultuur en geschiedenis van de plaatsen langs de rivier. De start is even over de grens met Zwitserland en de finishlijn is in Rotterdam getrokken. Ertussenin liggen 1233 fietskilometers.

Mosel Radweg (Dui)

De koningin van de fietsroutes in het Duitse Moezelland volgt de rivier vanaf Thionville tot aan Koblenz. Prachtige uitzichten op wijngaarden, oude stadjes en pittoreske huizen wisselen elkaar af. Regelmatig steek je de Moezel over. De route (278 km) loopt steeds over de meest autoluwe oever, zodat je ongestoord van het landschap kunt genieten.

Bodensee Radweg (Dui, Zwi, Oos)

Zeer geliefde fietsroute zonder veel hoogteverschil. Je volgt 270 kilometer lang de oeverlijn van de Bodensee, het derde grootste meer van Centraal-Europa, en fietst in drie landen (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk). De Rheinwaterval, eilandjes, burchten, musea en natuurlijk de mooie uitzichten: er is rond de ‘see’ veel te zien en te beleven.

Ems Radweg (Dui)

De route (375 kilometer) langs de kleinste bevaarbare rivier van Duitsland heeft fietsers veel te bieden: vanaf de bronnen in het Teutoburger Woud tot aan de Noordzee. Zandduinen, dennenbossen en wetlands bepalen het landschap, net als steden met vakwerkhuizen.

Drau Radweg (Ita, Oos, Slo)

Deze bewegwijzerde fietsroute (366 km) loopt vanaf de bron van de Drau in Toblach (Ita) via Oost-Tirol en Carinthië naar Maribor in Slovenië. Geen zware route en daardoor ook geschikt voor gezinnen. Vele bezienswaardigheden en de mooiste zwem-meren liggen aan of vlak bij de Drau Radweg.

 Vennbahn (Dui, Bel, Lux)

Ooit was een het belangrijke spoorweg die van Aken via de Ardennen in België naar Troisvierges in Luxemburg liep, nu is het een prachtige fietsroute (125 km) dwars door de natuur. De stijgingspercentages blijven gemiddeld onder de 2%, waardoor de Vennbahn voor iedereen goed te doen is. De route kreeg in 2014 de eretitel ‘Fietsroute van het Jaar’ toebedeeld.

Ilmtal (Dui)

In het Duitse Thüringen voert de Ilmtal-fietsroute (123 km) je door de stad Weimar en langs vele musea, molens, de klokkenstad Aapolda en het landgoed Wielandgut. Een aanrader voor de liefhebbers van cultuurgeschiedenis.

Hertzroute (Zwi)

De naam zegt het al, de Hertzroute (400 km, lange variant) loopt door het hart van Zwitserland. Rustige wegen, lonkende alpentoppen, heuvellandschap, historische stadjes en de nodige klimmetjes dienen zich aan. De route is uitermate geschikt om met de e-bike te verkennen.

Trans-Ardennes (Fra)

Fietsen over een voormalig jaagpad langs de meanderende Maas in de Franse regio Champagne-Ardenne. Deze autovrije voie verte (groene weg) is circa 111 kilometer lang en passeert diverse rustieke dorpjes. Hoogteverschillen zijn er nauwelijks: het is relaxt peddelen en genieten van de uitzichten.

Rallarvegen (Nor)

Een rit langs koele bergmeren, rotsblokken, sneeuwverstuivingen en spoorwegtunnels om ten slotte steil af te dalen naar een fjord in Noorwegen. Dat zijn de rallarvegen, oude verzorgingswegen langs een spoorlijn die nu fungeren als fietsroute. De panorama’s langs het traject zijn werkelijk adembenemend.

La Loire à Vélo (Fra)

Kastelen, tuinen, karakteristieke dorpjes en uitzichten over de Loire, dat is ‘La Loire à Vélo’. Zo’n 900.000 liefhebbers fietsen jaarlijks langs de Loire tussen Saint- Nazaire aan de Atlantische kust en Nevers, honderden kilometers stroomopwaarts. De vele treinstations langs de route maken het makkelijk naar een bepaalde startplek te rijden, of de tocht af te breken.

Vélodyssée (Fra)

De zee is nooit ver weg als je de Vélodyssée fietst: een route van ruim 1200 km langs de Atlantische kust in Frankrijk. Ze voert je van Roscoff in het noordwesten van Bretagne naar Hendaye aan de Spaanse grens in het Baskenland. Je peddelt over voormalige spoorbanen en oude jaagpaden, komt door duinen en uitgestrekte moerassen en rijdt zelfs 5 kilometer over een stuk oceaanbodem dat bij eb droog valt. De Vélodyssée werd uitgeroepen tot Fietsroute van Jaar 2013.

Great Divide Mountain Bike Route (VS)

Niet alleen de naam van deze route is lang, ook de afstand die ze overbrugt is behoorlijk: 4.455 kilometer. Voornamelijk stille dirt roads voeren je over de Continental Divide in de VS, de waterscheiding tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan. Aangezien die scheiding van noord naar zuid door de Rocky Mountains loopt, is het dagelijks klimmen en dalen geblazen in afgelegen gebieden. De Great Divide Mountain Bike Route is volgens Adventure Cycling Association de langste onverharde fietsroute ter wereld.