Maak, bekijk en deel fiets- en wandelroutes.
Hoe werkt het?

FAQ

***Eerste 50 hicle-premiumaccounts gratis***

Interesse? lees dan snel meer over ons premiumaccount.


Veelgestelde vragen over fiets- en wandelroutes op hicle.com

1. Hoe maak ik een route aan
2. Een account aanmaken
3. Wat is een hicle premium account?
4. Meeschrijven aan de WIKI
5. Widget van wandelroutes maken
6. Fietsknooppunten volgen
7. Een route aanpassen

1. Hoe maak ik een route aan?

Om een route aan te maken moet u een account hebben en ingelogd zijn zodat u de route kunt bewaren. (Bij vraag 2 staat uitgelegd hoe u een account aanmaakt)

Nadat u bent ingelogd klikt u op de knop 'create route'. U kunt nu inzoomen naar de locatie waar de route begint of o geeft in het zoekveld de naam van de plaats in waar de route moet beginnen. Klik op enter en de kaart verplaatst zich naar de gewenste locatie.

Plaats uw muis bij het beginpunt van de route. Het eerste icoon dat zodoende wordt geplaatst markeert het begin van de route. Wanneer u de muis verplaatst naar het volgende punt van uw route verschijnt het volgende icoon. Automatisch wordt de kortste route tussen de iconen aangemaakt. Ga zo door tot u bij het eind van de route bent aangekomen. 

U kunt tijdens de route gebruik maken van de 'undo' knop (knop 2) als u een verkeerd punt op de kaart heeft aangegeven.

Niet elk paadje staat op de kaart. U kunt afwijken van de gekende wegen en paden door de knop nummer 1 te gebruiken:

legenda

Wanneer de route af is kunt u de route een naam geven en aangeven of het een fiets- of wandelroute betreft. U bent vrij een beschrijving toe te voegen. Voor uw medewandelaars en fietser is het handig om aan te geven hoe de route te bereiken is met het openbaar vervoer. U kunt hier ook andere wetenswaardigheden kwijt. Tenslotte slaat u de route op. 

Wanneer de route is opgeslagen krijgt u een overzichtskaartje te zien. Dit kaartje heeft een 'link' die kunt u mailen naar mogelijk geinteresseerden. Daarnaast is het ook mogelijk de route te embedden op andere websites of blogs. Hier vindt u een filmpje over het aanmaken van een route.

 

2. Een account aanmaken

Voordat u routes kunt aanmaken of kunt deelnemen aan de wiki van hicle.com dient u een account te hebben. U kunt een account aanmaken doormiddel van de knop 'registreren'. U hooeft alleen uw e-mailadres in te vullen en een wachtwoord te kiezen. U kunt ook inloggen met een twitter of facebook account.

U kunt uw account altijd weer verwijderen.

 

3. Wat is een hicle premium account?

Met een standaard account kunt u routes aanmaken, delen en door middel van een widget op uw site plaatsen. Met een premium account kunt u

  • uw profielpagina opmaken met uw eigen foto's
  • Routes op de kaart worden getoond met een door u gekozen logo
  • u kunt meer dan één route tonen in de widget op uw site
  • u kunt de routes plaatsen op de facebookpage van uw organisatie.

Het Hicle premium account is gratis voor de eerste 50 gebruikers. Voorwaarde is wel dat u een website heeft waar onze widget wordt geplaatst. Lees hier meer over het hicle premium account.

 

4. Meeschrijven aan de WIKI

Hicle.com is gemaakt voor en door fietsers en wandelaars. U kunt uw mede fietsers en wandelaars helpen met mooie routes, maar ook met andere informatie. In de WIKI kunt u elke vorm van informatie die u wilt delen kwijt. Als het maar over fietsen of wandelen gaat.

Ga naar hicle.com/wiki en klik rechtboven op de knop 'add wiki page' om een nieuwe pagina aan te maken. U ziet dan twee velden waar u tekst in kwijt kunt. Het bovenste vak gebruikt u voor uw artikel. Wanneer u puntsgewijs informatie wilt presenteren of een plaatje, kan dat rechts. Houdt bij het plaatje wel rekening met de breedte van de balk, die is slechts 250 pixels breed. Uw foto wordt niet automatsche geschaald.

Hier ziet u een voorbeeld van een wiki-pagina: http://www.hicle.com/wiki_pages/view/fiets-en-wandelbeurs

 

5. Widget van wandelroutes maken

De routes die u aanmaakt op hicle kunt u met een widget tonen op uw eigen site of blog. U kopieert daarvoor de embed code die wordt weergegeven bij elke route. Een voorbeeld ziet u hier: http://www.hardlopenamsterdam.nl/overzicht-hardlooproutes/

 

6. Fietsknooppunten volgen

Wanneer u bij het maken van een route gebruik wilt maken van het knooppunten netwerk, kiest u linksboven in de kaart voor 'open cycle map'. De meeste knooppunten zijn op deze kaart aangegeven. U moet wel opletten dat de juiste route tussen de knooppunten wordt gevolgd. Dit gebeurt nog niet automatisch.

Ook knooppunten buiten Nederland en verschillende lange afstandsfietsroutes zijn weergegeven.

7. Een route aanpassen

Het kan zijn dat u een route nadat u deze heeft opgeslagen nog een keer wil aanpassen. Ga daarvoor naar uw profielpagina. De routes vindt u onderaan uw profielpagina. Klik op het pennetje om de route aan te passen. Door de 'markers' te verplaatsen of er één toe te voegen, kunt u uw route aanpassen. 

8. Contact met Hicle.com

Stuur een mailtje naar hicle.com@gmail.com