Maak, bekijk en deel fiets- en wandelroutes.
Hoe werkt het?

E-mountainbiken? Jazeker, in Zillertal RSS feed

E-mountainbiken? Jazeker, in Zillertal

Nederlanders kijken vreemd op als je het hebt over e-mountainbiken. Raggen over onverharde wegen is toch bij uitstek iets voor zeer fitte mensen, de categorie die liever sterft dan te kiezen voor elektrische ondersteuning? Bij wijze van spreken dan. Dat mountainbiken en elektrische ondersteuning een goed huwelijk kunnen aangaan, bewijst de opkomst van het e-mountainbiken in Zillertal. Ook met ondersteuning zul je in de bergen nog een inspanning moeten leveren… lees meer »

De beste kooptips voor een e-fiets RSS feed

De beste kooptips voor een e-fiets

Natuurlijk kun je blind de eerste de beste elektrische fiets kopen die je een etalage ziet. Misschien is dat zelfs een prima rijwiel! Of je houdt de volgende aankooptips in het achterhoofd om tot een bewuste keuze te komen. Met dank aan E!, het gratis magazine over elektrische fietsen. Stads- of toerfietser? Bedenk eerst wat voor type fietser je bent en waar je de e-fiets voor wilt gebruiken. Wil je.. lees meer »

Vulkaanhoppen in de Auvergne RSS feed

Vulkaanhoppen in de Auvergne

Het landschap van de Auvergne in Frankrijk is bezaaid met vulkanen. In een bepaald deel liggen er zelfs tachtig op een rijtje. Gelukkig slapen ze en kun je er prachtig e-fietsen over rustige wegen. Teletubbie-land, zo zou je het vulkanische gebied in de Auvergne ook kunnen noemen. Overal duiken groene heuvels op met fraaie welvingen. Het komt in eerste instantie niet bij je op dat het hier om groenbegroeide vulkanen.. lees meer »

E! Alles over elektrische fietsen RSS feed

E! Alles over elektrische fietsen

Bezoekers van de Fiets en Wandelbeurzen in Amsterdam RAI en de Nekkerhal in Mechelen kregen een gratis E! uitgereikt, het blad over elektrische fietsen en e-fietsen. E! heeft de toekomst, daar zijn de trendwatchers het over eens. Steeds meer mensen stappen over naar een fiets met e-power. In Nederland zijn er inmiddels 1 miljoen e-fietsbezitters en de verwachting is dat dit aantal verder zal toenemen. De special besteedt aandacht aan.. lees meer »

De reis naar een lichtgewicht rugzak RSS feed

De reis naar een lichtgewicht rugzak

Na mijn blog over branders passeert dit keer voedsel de revue. Mijn ervaringen in mei 2013 tijdens de Coast to Coast in Zuid-Zweden hebben mij weer duidelijk gemaakt dat ook op het gewicht van voedsel nog te besparen valt. Ik had veel te veel bij me. Als het gaat om proviand op een (langere) trektocht, neem je meestal gedroogd voedsel mee, omdat je hooguit alleen de eerste dagen versproducten kunt.. lees meer »

E-power voor je reisgezel RSS feed

E-power voor je reisgezel

Het kopen van een e-fiets is niet altijd nodig; je kunt ook je vertrouwde ‘gewone’ tweewieler laten ombouwen tot elektrische fiets. Maar hoe ingewikkeld en ‘kostbaar’ is dat? Voor mij was die vraag reden genoeg een bezoekje te brengen aan Snel Tweewielers in Utrecht, dat vrijwel alle fietsen – van mtb tot trekking – van e-power kan voorzien. Snel lijkt overigens geen logische keuze te zijn voor uitleg over zo’n.. lees meer »

E-fietsen in de Oostkantons RSS feed

E-fietsen in de Oostkantons

Niet alleen Vlaanderen is rijkelijk bedeeld met fietsknooppunten, ook in het oosten van België ligt een uitgebreid bewegwijzerd Radwanderwegennetz. In de kantons Eupen, Malmedy en Sankt-Vith liggen 850 kilometers aan fietsvriendelijke paden in een ongerepte natuur te wachten op verkenning. Wegens het heuvelachtig terrein voorbehouden voor geoefende fietsers, maar sinds de onstuitbare opgang van de elektrische fiets ook prima geschikt voor e-fietsen. Wij waagden ons met een E-huurfiets op de.. lees meer »

De groen-blauwe e-way RSS feed

De groen-blauwe e-way

Een van de eerste meerdaagse routes voor e-fietsen verbindt twee prachtige Europese hoofdsteden: Berlijn en Kopenhagen. Met 57 oplaadpunten over een traject van 630 kilometer, is het onbezorgd e-fietsen door groene natuur, langs blauwe meertjes en historische stadjes. Langeafstandsroutes voor e-fietsers, over een afstand van vele honderden kilometers, zijn schaars. Je kunt natuurlijk ook een ‘gewone’ fietsroute volgen, maar dan blijft de onzekerheid knagen of je wel tijdig een oplaadpunt.. lees meer »

De reis naar een (ultra)lichtgewicht rugzak (5) RSS feed

De reis naar een (ultra)lichtgewicht rugzak (5)

Deze keer heb ik het in mijn blog over het kooksysteem. Om te bepalen welk type brander het meest past bij jouw manier van koken, zal ik eerst beschrijven wat voor branders er tegenwoordig voorhanden zijn. Allereerst de aloude benzinebrander, naar mijn mening voor een (ultra)lighter een te zware optie. Waarschijnlijk echt nodig als je in de winter gaat kamperen en sneeuw moet smelten voor water. Bovendien kun je hem.. lees meer »

Vuurtje stoken RSS feed

Vuurtje stoken

Een van de belangrijkste handigheidjes die je onder je knie zou moeten krijgen, is het maken van vuur. Om je warm te houden, maar ook om kleding te drogen, voedsel te bereiden, water te zuiveren en als lichtbaken. Ook geeft het (kunnen) maken van vuur je een goed gevoel; je hebt iets bereikt waardoor je je kansen vergroot om heelhuids thuis te komen. Zonder het misschien te beseffen heb je.. lees meer »