Maak, bekijk en deel fiets- en wandelroutes.
Hoe werkt het?

Boomtenten en kastelen RSS feed

Boomtenten en kastelen

Een rondje fietsen langs kunst en kastelen in Belgisch Limburg is nog leuker als je er een unieke overnachting aan koppelt. Zoals slapen in de boomtenten van Dré Wapenaar bij Borgloon. Onze verre voorouders verlieten vier miljoen jaar geleden de bomen om voortaan op twee benen door het leven te gaan. Ik doe voor één nacht het omgekeerde. De Nederlandse beeldhouwer Dré Wapenaar hing aan de Tranendreef bij Borgloon vier.. lees meer »

Test: Trek T500+ RSS feed

Test: Trek T500+

De T500+ is al sinds 2009 de bestverkopende elektrische fiets in de Ride+lijn van Trek. Betekenen goede verkoopcijfers ook goede kwaliteit en gebruiksgemak? We onderwierpen de T500+ aan een test. Uiterlijk heeft de T500+ wel wat weg van een gewone fiets. Misschien verklaart dat ook voor een deel de populariteit van dit model. Het is wel degelijk een e-fiets, maar dan zonder de opvallende bult van een motor of een in het.. lees meer »

Bosch vs ION RSS feed

Bosch vs ION

Welke aandrijving past bij jouw rijstijl en voorkeuren? E! magazine nam bij fietsfabrikant Koga in het Nederlandse Heerenveen twee hoogwaardige aandrijvingen onder de loep: Bosch en ION. Ook voor Koga, toch vooral bekend vanwege zijn racefietsen en exclusieve trekkingbikes, zijn e-fietsen een belangrijk segment. En net als bij de andere typen fietsen krijgt de elektrische variant een typische Koga-signatuur mee: veel aandacht voor design, hoogwaardige onderdelen en de focus op.. lees meer »

Summit to sea in Catalonië RSS feed

Summit to sea in Catalonië

Catalonië is meer dan de Costa Brava en Barcelona. In het Catalaanse deel van de Pyreneeën ligt een vrijwel ongerept gebied met honderden kilometers aan uitdagende trails voor mountainbikers. En heel prettig: niet alleen in de zomer maar ook in het voor- en najaar is er prettig fietsen. Voor de echte zonliefhebber houdt Catalonië bij de Costa Brava op, voor de mountainbikefanaat begint de fun na het passeren van de.. lees meer »

Spiked Cycles: Functie & Fun RSS feed

Spiked Cycles: Functie & Fun

Fietsontwerper Leon van Spijk formuleerde met de hippe Spiked Cycles een antwoord op de ‘vertrutting’ van de elektrische fiets. Al te vaak wordt die ontworpen als een gewone fiets, met een accu, motor en controller eraan vastgeschroefd. “Ik vind dat getuigen van een gebrek aan visie.” Wat is er anders aan een Spiked Cycle? “Een Spiked Cycle heeft een langere wielbasis, zodat je ruimte creëert voor een accu aan de.. lees meer »

Rond de keizertroon RSS feed

Rond de keizertroon

E-fietsen langs wijngaarden, de Rijn of dwars door een compact keizerlijk gebergte: het Duitse Kaiserstuhl-Tuniberg heeft veel te bieden. In het Nederlands betekent Kaiserstuhl ‘troon van de keizer’. Met wat fantasie zie je dit ook terug in de vorm van dit laaggebergte vlak bij de Rijn. De naam zou verwijzen naar koning Otto III, die in 994 een gerechtszitting hield in Sasbach am Kaiserstuhl, twee jaar voordat hij tot keizer.. lees meer »

Tirol, het nieuwe E-gebied RSS feed

Tirol, het nieuwe E-gebied

Fluitend de Tiroolse bergen over. Twintig jaar geleden was dat voor de recreatieve fietser nog een droom, nu is het realiteit. Inmiddels telt Tirol al 21 speciale E-bikegebieden met allerlei faciliteiten voor e-fietsers. De opkomst van elektrische fiets opent nieuwe perspectieven. Jarenlang was Tirol het domein van de racefietser en mountainbiker, die over voldoende conditie en power beschikken om steile hellingen te bedwingen. In de afgelopen jaren is daar dankzij.. lees meer »

E-mountainbiken? Jazeker, in Zillertal RSS feed

E-mountainbiken? Jazeker, in Zillertal

Nederlanders kijken vreemd op als je het hebt over e-mountainbiken. Raggen over onverharde wegen is toch bij uitstek iets voor zeer fitte mensen, de categorie die liever sterft dan te kiezen voor elektrische ondersteuning? Bij wijze van spreken dan. Dat mountainbiken en elektrische ondersteuning een goed huwelijk kunnen aangaan, bewijst de opkomst van het e-mountainbiken in Zillertal. Ook met ondersteuning zul je in de bergen nog een inspanning moeten leveren… lees meer »

De beste kooptips voor een e-fiets RSS feed

De beste kooptips voor een e-fiets

Natuurlijk kun je blind de eerste de beste elektrische fiets kopen die je een etalage ziet. Misschien is dat zelfs een prima rijwiel! Of je houdt de volgende aankooptips in het achterhoofd om tot een bewuste keuze te komen. Met dank aan E!, het gratis magazine over elektrische fietsen. Stads- of toerfietser? Bedenk eerst wat voor type fietser je bent en waar je de e-fiets voor wilt gebruiken. Wil je.. lees meer »

Vulkaanhoppen in de Auvergne RSS feed

Vulkaanhoppen in de Auvergne

Het landschap van de Auvergne in Frankrijk is bezaaid met vulkanen. In een bepaald deel liggen er zelfs tachtig op een rijtje. Gelukkig slapen ze en kun je er prachtig e-fietsen over rustige wegen. Teletubbie-land, zo zou je het vulkanische gebied in de Auvergne ook kunnen noemen. Overal duiken groene heuvels op met fraaie welvingen. Het komt in eerste instantie niet bij je op dat het hier om groenbegroeide vulkanen.. lees meer »