Maak, bekijk en deel fiets- en wandelroutes.
Hoe werkt het?

De reis naar een lichtgewicht rugzak RSS feed

De reis naar een lichtgewicht rugzak

Na mijn blog over branders passeert dit keer voedsel de revue. Mijn ervaringen in mei 2013 tijdens de Coast to Coast in Zuid-Zweden hebben mij weer duidelijk gemaakt dat ook op het gewicht van voedsel nog te besparen valt. Ik had veel te veel bij me. Als het gaat om proviand op een (langere) trektocht, neem je meestal gedroogd voedsel mee, omdat je hooguit alleen de eerste dagen versproducten kunt.. lees meer »

E-power voor je reisgezel RSS feed

E-power voor je reisgezel

Het kopen van een e-fiets is niet altijd nodig; je kunt ook je vertrouwde ‘gewone’ tweewieler laten ombouwen tot elektrische fiets. Maar hoe ingewikkeld en ‘kostbaar’ is dat? Voor mij was die vraag reden genoeg een bezoekje te brengen aan Snel Tweewielers in Utrecht, dat vrijwel alle fietsen – van mtb tot trekking – van e-power kan voorzien. Snel lijkt overigens geen logische keuze te zijn voor uitleg over zo’n.. lees meer »

E-fietsen in de Oostkantons RSS feed

E-fietsen in de Oostkantons

Niet alleen Vlaanderen is rijkelijk bedeeld met fietsknooppunten, ook in het oosten van België ligt een uitgebreid bewegwijzerd Radwanderwegennetz. In de kantons Eupen, Malmedy en Sankt-Vith liggen 850 kilometers aan fietsvriendelijke paden in een ongerepte natuur te wachten op verkenning. Wegens het heuvelachtig terrein voorbehouden voor geoefende fietsers, maar sinds de onstuitbare opgang van de elektrische fiets ook prima geschikt voor e-fietsen. Wij waagden ons met een E-huurfiets op de.. lees meer »

De groen-blauwe e-way RSS feed

De groen-blauwe e-way

Een van de eerste meerdaagse routes voor e-fietsen verbindt twee prachtige Europese hoofdsteden: Berlijn en Kopenhagen. Met 57 oplaadpunten over een traject van 630 kilometer, is het onbezorgd e-fietsen door groene natuur, langs blauwe meertjes en historische stadjes. Langeafstandsroutes voor e-fietsers, over een afstand van vele honderden kilometers, zijn schaars. Je kunt natuurlijk ook een ‘gewone’ fietsroute volgen, maar dan blijft de onzekerheid knagen of je wel tijdig een oplaadpunt.. lees meer »

De reis naar een (ultra)lichtgewicht rugzak (5) RSS feed

De reis naar een (ultra)lichtgewicht rugzak (5)

Deze keer heb ik het in mijn blog over het kooksysteem. Om te bepalen welk type brander het meest past bij jouw manier van koken, zal ik eerst beschrijven wat voor branders er tegenwoordig voorhanden zijn. Allereerst de aloude benzinebrander, naar mijn mening voor een (ultra)lighter een te zware optie. Waarschijnlijk echt nodig als je in de winter gaat kamperen en sneeuw moet smelten voor water. Bovendien kun je hem.. lees meer »

Vuurtje stoken RSS feed

Vuurtje stoken

Een van de belangrijkste handigheidjes die je onder je knie zou moeten krijgen, is het maken van vuur. Om je warm te houden, maar ook om kleding te drogen, voedsel te bereiden, water te zuiveren en als lichtbaken. Ook geeft het (kunnen) maken van vuur je een goed gevoel; je hebt iets bereikt waardoor je je kansen vergroot om heelhuids thuis te komen. Zonder het misschien te beseffen heb je.. lees meer »

De reis naar een (ultra)lichtgewicht rugzak (4) RSS feed

De reis naar een (ultra)lichtgewicht rugzak (4)

Na de tent, slaapsysteem, rugzak en kleding zijn dit keer de schoenen aan de beurt op het gebied van gewichtsbesparing. Ik denk dat ik met dit onderwerp de welbekende knuppel in het hoenderhok ga gooien. Het is mijn overtuiging dat het niet nodig is om met zware bergschoenen te lopen. Ik heb sinds een jaar of vier nu trailrunners en dat bevalt me uitstekend. Ik heb ermee gelopen op de.. lees meer »

Fucking hotel RSS feed

Fucking hotel

Marokko, november 2004 Het is donker. Menselijke ogen hebben in tegenstelling tot mijn fototoestel een groot aanpassingsvermogen als het gaat om het verschil tussen felle zon en ver gevorderde schemer. In beide gevallen ben ik goed in staat om alles waar te nemen. Maar naarmate de tijd verstrijkt en de schemer overgaat in de nacht, begint het voor mijn vermoeide ogen ook op te houden. De weg is zwart en.. lees meer »

Rohloff en belt-drive RSS feed

Rohloff en belt-drive

Is een Rohloff-versnellingsnaaf en riemaandrijving (belt-drive) de oplossing voor de vakantiefietser die geen omkijken meer wil hebben naar onderhoud? Schiet je er echt wat mee op als er pittige kuitenbijters, hoge passen, glibberige paadjes of de zoevende asfaltwegen op je pad liggen? Dat is maar zeer de vraag. Ik heb er lang over getwijfeld: de aankoop van een reisfiets met Rohloffnaaf en belt-drive als vervanger voor mijn 17-jarige lichtgewicht Snel.. lees meer »

De reis naar een (ultra)lichtgewicht rugzak (3) RSS feed

De reis naar een (ultra)lichtgewicht rugzak (3)

In de vorige blogs (1 en 2) heb ik het gehad over de kilo’s die we kunnen besparen met de 3-4-3-methode. Nu zal ik het hebben over kleding. Helaas zullen we nu waarschijnlijk geen kilo’s meer kwijtraken, maar zullen we eerder aan pondjes, onsjes en misschien wel grammetjes moeten denken. Om op het kledinggewicht te besparen en toch toegerust te zijn voor diverse weersomstandigheden, moet je denken aan lagen. De.. lees meer »